Stora pengar i gamla skyltar

Ikoniska varumärken, tidstypisk design och en hel del nostalgi. Det finns mycket som lockar samlare till gamla skyltar och för den som har äldre emalj- och plåtskyltar hemma finns det också chans att tjäna sig en hacka. Här är några exempel på vad du ska leta efter.

Rensa på landet och bli rik på kuppen

Planerar du att storstäda och rensa ur sommarhuset? Då bör du vara försiktig med vad du slänger. I många sommarstugor kan det nämligen finnas oanade dyrgripar bland skräpet man samlat på sig över åren.

Lista: Här är sakerna vi letar efter på auktion

För att visa vad auktionsköpare är allra mest sugna på just nu har Auctionet.com, som samlar auktionsobjekt från auktionshus i hela Sverige, sammanställt en lista på de 10 vanligaste sakerna som deras användare söker på. I listan hittar vi allt från svenska formgivare och designklassiker till ädla träslag.

Bildspel: Leksakerna som går som tåget på auktion

Leksaker är idag populära samlarobjekt som kan vara värda stora summor på auktion. Oavsett om det gäller plåtbilar från 40-talet eller tv-spel från 80-talet finns det alltså många som är på jakt efter sällsynta dyrgripar och påminnelser från barndomen med ett högt affektionsvärde. 


Mitt i sorgen – så hanterar du dödsboet

Att hantera ett dödsbo upplevs ofta som ett jobbigt ansvar i en redan tuff period i livet. För att underlätta vänder sig därför många till ett auktionshus, som både ser till att du får rätt betalt och dessutom hjälper dig att lösa allt det praktiska.

Chocken: Hittade en förmögenhet när de städade

Ett Fabergéägg på en loppis och en vas värd en halv miljard som hittades i ett dödsbo. Det verkar finnas bortglömda antikvitetsskatter lite överallt och den som har tur kan göra sig en förmögenhet.

Här är sakerna du ska leta efter på vinden

Trenderna inom auktionsbranschen går allt snabbare och saker som inte haft något större värde kan, på kort tid, bli eftertraktade samlarobjekt. Auktionsexperten David Brolin tipsar om några saker du borde leta efter på vinden.

Auktionsexperten: Så lyckas du med försäljningen

De senaste åren har online-auktionerna vänt upp och ner på hela auktionsvärlden. Auktionsexperten Peder Lamm berättar hur du ska tänka för att få det bästa priset när du säljer i en digital auktionsvärld.