Skyltarna som gör succé på auktion

Ikoniska varumärken, tidstypisk design och en hel del nostalgi. Det finns mycket som lockar samlare till gamla skyltar och för den som har äldre emalj- och plåtskyltar hemma finns det också chans att tjäna sig en hacka. Här är några exempel på vad du ska leta efter.

Har du något att sälja? Kontakta ditt närmsta auktionshus för en gratis värdering.

Att gamla skyltar är populära samlarobjekt och inredningsdetaljer är ingen nyhet. Samtidigt går det fortfarande att bli förvånad över vilka priser som gamla emalj- och plåtskyltar faktiskt drar in när de hamnar på auktion. Några exempel på detta ser du i bildspelet här ovanför. 

Enligt auktionsexperten David Brolin på Auctionet.com finns det därför en hel del pengar att tjäna på gamla skyltar som glömts bort i folks garage, vindar och bodar. Han berättar att det framförallt är skyltar från tidigt 1900-tal, fram till 50-talet, som samlarna letar efter och även när det gäller motiv finns det några tumregler som avgör värdet.

– Tjocka emaljskyltar är generellt dyrare och mer eftersökta än de lite tunnare plåtskyltarna, men även plåtskyltar kan vara dyra. Extra populärt är skyltar med reklam för bryggerier, gärna små lokala sådana, bensinmärken och skyltar med reklam för cykelmärken. Till exempel Rex-cyklar, Crescent, Shell, Gulf med flera. Skyltar med vackra motiv är också oftast dyrare än skyltar som bara har text på sig, utseendet spelar mycket roll, berättar David Brolin.

Enligt David Brolin är detta bra riktlinjer för vilken typ av skyltar som är allra mest eftertraktade på auktionsmarknaden. Samtidigt finns det också samlare som nischat in sig på alla möjliga typer av skyltar och därför är det svårt att veta vad som faktiskt betalar bra på auktion. David Brolins tips är därför att låta ett proffs kolla dina gamla skyltar.

– Auktionshusen gör oftast kostnadsfria värderingar så det bästa är att låta de kolla igenom dina saker och avgöra vad som går att sälja.

Kontakta ditt närmsta auktionshus för en gratis värdering.

Presenteras av

 

LÄMNA IN LOKALT - SÄLJ GLOBALT
Varför sälja hos Auctionet.com?


Enkelt

Vi kommer hem till dig och värderar och kan ofta ta med föremålen direkt

Tryggt

Dina föremål värderas av experter så du vet att du får rätt betalt

Bra betalt

Dina föremål säljs på Auctionet.com, Sveriges största sajt för auktioner

Hitta ditt närmsta auktionshus här.

Gör en värdering

Har du något att sälja?

Bli kontaktad för en kostnadsfri värdering.